Fetească Neagră

Un vin catifelat, consistent care devine și mai bun odată cu învechirea. Corpolența și taninii moi pun în valoare foarte bine gustul pronunțat de fructe roșii. Are o bună aciditate și un potențial de învechire în sticlă remarcabil.
Este ca un elixir al tinereții datorită gustului de fructe supra-coapte, este o băutură echilibrată care ți se întipărește în suflet și mai mult decât atât, mirosul complex îți seduce simțurile cu arome de fructe negre bine
coapte, stafide, prune ușor afumate, afine, piper negru și vanilie. Lasă-te purtat de aceste miresme îmbietoare și acceptă provocarea de a trăi cu intensitate.

De un rubiniu – violaceu intens, aceasta Feteasca Neagra ne incanta cu arome ce amintesc de fructele proaspat culese, afine, coacaze negre si rosii. In gust si postgust, notele savuroase de fructe negre sunt completate cu cele de vanilie si condimente. Structura robusta, dar totodata fina este un deosebit suport al aromelor si ii confera vinului  lungime si eleganta.

Este un vin a cărui complexitate surprinde plăcut după prima impresie olfactivă, ce amintește de merișoare, prune și cacao. Atacul elegant este continuat de gustul prelung, învăluitor, care te poartă de la fructele confiate la ciocolata neagră.

Pentru a-i evidenția caracterul special, asezonează-l cu cele mai complexe preparate culinare din carne de vită, berbec sau vânat, cu sosuri delicioase. Este excelent și alături de mâncăruri din carne cu specific românesc, inclusiv cele mai picante.
Merită încercat alături de costițe de porc marinate în sos barbeque și bine frăgezite la cuptor, desăvârsind aceste mâncăruri alese cu sosuri picante și brânzeturi maturate.
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 12 – 16°C, cu o aerare anterioară de o oră.

Țara de Origine: România
Tip: Sec
Regiune: D.O.C. Mehedinți-Vînju Mare
Culoare: Roșu
Temperatura de servire: 12 – 16 grade Celsius
Cantitatea: 0,75 Litri
Alcool: 13% vol.
Anul producției: 2021
Tip strugure: Fetească Neagră
Aspect: Rubiniu-violaceu intens
Miros: Merișoare, prune și cacao
Gust: Fructele proaspăt culese, afine, coacaze negre și roșii completate cu vanilie și condimente

Close
Close