Un vin vechi, care odata eliberat in pahar, ne lasa sa descoperim o culoare intens rubinie, capatata in timpul revarsat cu atata grandoare.
Un vin care obliga la reverenta, fara s-o ceaaă explicit Merlot-ul este complex, dar placut de insotit, are profunzimi flexibile care-i dezvăluie puterea de patrundere, exact ca un tanar aristocrat, inca rebel, dar cu bună educatie.
Un adevarat tezaur, acest vin emana aroma si acumularile strugurelui bine copt, cules la maturitate deplina.
Aroma de mure se imbina intr-o armonie desavarsita cu cea de vanilie si de fructe precum coacazele negre, zmeura sau prunele. Rezultatul este un vin deosebit, structurat și cu aciditate buna.
Vin cu o culoare superba, rosu garnet, cu nas compus din arome mixte de rozmarin si fructe.
Un buchet rasat care imbina aroma catifelata de zmeura, afine si mure salbatice.
Aflat în deplina armonie cu gustul sau intens de prune coapte, fructe de padure și cireșe amare, cu taninuri ceva mai moi, dar bine conturate, vinul este catifelat, are consistenta, iar aroma persista indelung.
Lasa-te sedus de izul aparte de fructe roșii, mure de camp, visine bine coapte, scorțisoara, zmeura si afine. Vei simți de-ndata o revigorare olfactiva ce te va elibera de griji.
Este ideal servit alaturi de muschiuleț de vita gatit rare sau medium-rare cu sos de mustar sau cu coaste de porc in sos barbeque.
Fiind un vin rosu mai puțin taninos, se poate combina de minune cu preparate din miel, porc, pui, curcan reprezentand o alegere foarte buna și alaturi de paste alla Bolognese sau branzeturi maturate.
Pentru o experienta gustativa deplina, recomandam servirea vinului la o temperatura de 12 – 16°C, cu o aerare anterioară de o ora.
Tara de Origine: Romania
Tip: demisec
Regiune: D.O.C. Mehedinti-Vinju Mare
Culoare: Rosu
Temoperatura de servire: 12 – 16 grade Celsius
Cantitatea: 0,75 Litri
Alcool: 13,77%
Tip strugure: Merlot
Aspect: Rosu garnet
Miros: Fructe roșii, mure de câmp, vișine bine coapte, scorțișoară, zmeură și afine Gust: Gustul intens de prune coapte, fructe de padure și cirese amare.