Acest vin de colecție a fost creat din struguri ajunsi la maturitate deplina, dupa acumularea în mod natural a unui conținut generos de zahăr. Strugurii au fost sortați manual, apoi au urmat calea către obținerea mustului prin presare usoara, licoarea fiind lăsată să fermenteze pe pielițe timp de 24 de ore.
Legenda spune ca acesta era soiul preferat de catre zeitati, fiind folosit si ca moneda de schimb.
Tămâioasa Românească, servită în paharul potrivit, redă culoarea dogoritoare a soarelui printre rândurile viței de vie de pe Dealul Tiganului.
Cu o culoare galben verzui cu ușoare reflexii aurii, este un vin extraxtiv având arome florale intense de salcâm, miere de tei, flori de soc și fructul pasiunii.
Acest vin corpulent cu aciditate proaspata, cu gust deosebit, fructuos și floral ne ofera o tusa discreta de grapefruit și un final foarte lung și bogat în același timp.
Direct si prietenos, un vin amical, bun pentru orice ocazie.
Este partenerul ideal pentru preparate precum doradă la cuptor sau chifteluțe de pui sau de curcan în sos de smântână. Se potrivește foarte bine cu fructele de mare, branzeturile rafinate usor sarate, cu mâncare asiatică sau paste cu sos alb.
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 8 – 12°C.
Tara de Origine: Romania
Tip: Sec
Regiune: D.O.C. Mehedinti-Vinju Mare
Culoare: Galben verzui
Temperatura de servire: 8 – 12 grade Celsius
Cantitatea: 0,75 Litri
Alcool: 13,20%
Tip strugure: Tamaioasa Romaneasca
Aspect: Galben verzui cu ușoare reflexii aurii.
Miros: Arome florale intense de salcâm, miere de tei, flori de soc și fructul pasiunii
Gust: Fructuos și floral ne ofera o tusa discreta de grapefruit și un final foarte lung și bogat în același timp.