Tehnologia

Tehnologia

Tehnologia vinului alb și rosé:

Din presa, mustul extras este transferat în tancuri de oțel inoxidabil, bariq-uri de stejar (vinul alb) unde este inoculat cu drojdii selectionate care au rolul de a transforma mustul in vin si de asemenea de a extrage in timpul fermentatiei arome speciale specifice fiecarui soi de strugure. Fermentarea se desfășoară al temperaturi joase sub control sever al temperaturii și durează aproximativ 20-30 de zile.

Tehnologia vinului rosu:

Strugurii atent selectionati  ajung de pe masa de sortare in cuva desciorchinatorului – zdrobitor,  apoi cu ajutorul unei pompe mustuiala este transferata in cuve de fermentare (rezervoare din oțel inoxidabil sau bariq-uri de stejar).

Fermentarea include trei etape:

Macerare la rece: 10-12 zile la temperaturi de 8-10 °C- pentru extragerea culorii și a aromei specifica soiului;

Fermentație alcoolică: 10 -15 zile la 22- 27 °C – transformarea zaharurilor din struguri in alcool.
Dupa finalizarea fermentatiei alcoolice, vinul este transferat intr-un alt rezervor de inox sau in bariq-uri de stejar pentru fermentatie malolactica.

Dupa finalizarea fermentatiei malolactice, vinurile sunt apreciate si selectate dupa mai multe criterii pentru a lua o hotarare in legatura cu următorul pas, învechirea în bariq-uri de stejar de la 12 la 36 de luni.

Sfârșitul învechirii vine cu o degustare finala care vizează crearea cupajelor finale.

Urmează imbutelierea si maturarea în sticlă, etichetarea si aducerea acestui vin cat mai aproape de dumneavoastra pentru a incanta papilele gustative a tuturor iubitorilor de vin.

Close
Close