Merlot

Un vin care obligă la reverenţă, fără s-o ceară explicit Merlot-ul este complex, dar plăcut de însoţit, are profunzimi flexibile care-i dezvăluie puterea de pătrundere, exact ca un tânăr aristocrat, încă rebel, dar cu bună educaţie. Nu are nicio inflexiune care ar putea stârni suspiciuni, manierele îi sunt desăvârşite şi discursul, doct, fără a fi plictisitor.

Aroma de vanilie se îmbină într-o armonie desăvârșită cu fructe precum coacăzele negre, zmeura sau vișinele. Rezultatul este un vin deosebit, structurat și cu aciditate bună. 

Așa cum dorințele tale sunt înflăcărate de pasiunea pe care o pui în fiecare moment, astfel gustul intens al acestui vin îi oferă o complexitate dificil de egalat.

Vin cu o culoare superbă, roșu garnet, cu nas compus din arome mixte de rozmarin și fructe.

Aflat în deplină armonie cu gustul său intens de prune coapte, fructe de pădure și cireșe amare, cu taninuri ceva mai moi, dar bine conturate, vinul este catifelat, are consistență, iar aroma persistă îndelung.

Lasă-te sedus de izul aparte de fructe roșii, mure de câmp, vișine bine coapte, scorțișoară, zmeură și afine. Vei simți de-ndată o revigorare olfactivă ce te va elibera de griji.

Este ideal servit alături de mușchiuleț de vită gătit rare sau medium-rare cu sos de muștar sau cu coaste de porc în sos barbeque.

Fiind un vin roșu mai puțin taninos, se poate combina de minune cu preparate din miel, porc, pui, curcan reprezentand o alegere foarte bună și alături de paste alla Bolognese sau brânzeturi maturate.

Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 12 – 16°C, cu o aerare anterioară de o oră.

Tara de Origine: Romania
Tip: Sec

Regiune: D.O.C. Mehedinti-Vinju Mare

Culoare: Rosu

Temperatura de servire: 12 – 16 grade Celsius

Cantitatea: 0,75 Litri

Alcool: 14,20% Tip strugure: Merlot

Aspect: Rosu garnet

Miros: Fructe roșii, mure de câmp, vișine bine coapte, scorțișoară, zmeură și afine

Gust: Gustul intens de prune coapte, fructe de pădure și cireșe amare

Close
Close