Cabernet Sauvignon

Un vin exclusivist, de culoare roșu închis, cu arome de mure și ușoare note de tutun.

Sobru si impetuos, ferm, hotărât, drept şi puternic, cum trebuie să fie orice rege, Cabernet Sauvignon-ul de la Rogova este corpolent, cu taninuri moi și elegante, foarte bine integrate în masa vinului.

Mustul vinului a fost răcit până a atins temperatura de 10°C și lăsat în contact cu coaja timp de 3 zile, de-abia apoi începând fermentarea propriu-zisă. Fenomenul se numește macerare la rece și duce la obținerea unui vin cu o fructuozitate ridicată.

Este un vin pe care îl poţi înţelege imediat, sau pe care îl poţi studia în ani şi ani de evoluţie, dar pe care niciun băutor nu-l poate ignora.

Intens, complex, o adevărată epopee gustativă de tonuri sumbre şi profunde de cafea şi fructe negre de pădure, mure, afine si coacăze. Gustul catifelat este îmbrăcat în nuanţe mătăsoase de coacăze şi spumă de cafea.

Complexitatea sa aromatică în care se simt în special fructele negre, coacăzele şi vișina bine coaptă precum şi structura sa deosebit de puternică va continua să îl transforme într-un vin unic, cu un potențial de învechire de minim 20 de ani.

Mirosul său fructat, de coacăze negre, afine, stafide și vișine coapte se completează surprinzător cu eleganța aromei de vanilie și scorțișoară.

Ca sugestii privind asocierea cu preparatele culinare, recomandăm antricotul de vită Black Angus gătit medium-rare sau cel mult medium și condimentat cu rozmarin, sare și piper.

Este un vin definit de puterea sa subtilă și elegantă care te va însoți în momentele în care vei dori să ai o masă bogată cu preparate din carne roșie, vânat, brânzeturi maturate sau de oaie.

Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 12 – 16°C, cu o aerare anterioară de o oră.

Tara de Origine: Romania
Tip: Sec

Regiune: D.O.C. Mehedinti-Vinju Mare

Culoare: Rosu

Temperatura de servire: 12 – 16 grade Celsius

Cantitatea: 0,75 Litri

Alcool: 14,30% Tip strugure: Cabernet Sauvignon
Aspect: Rosu inchis, rubiniu inchis

Miros: Mirosul fructat, de coacăze negre, afine, stafide și vișine coapte, completat cu vanilie si scortisoara.

Gust: Tonuri sumbre de cafea şi fructe negre de pădure, mure, afine si coacăze

Close
Close